ATP Šangaj
17

Murray izbacio Federera za finale protiv Đokovića

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Treći teniser svijeta Andy Murray plasirao se u finale ATP Masters 1000 turnira u Šangaju. U polufinalu je bio bolji od prvog svjetskog reketa Rogera Federera sa 6-4, 6-4 nakon sata i 38 minuta igre…

Murray je osvojio posljednja dva izdanja ovoga turnira, a za treću će uzastopnu krunu u nedjelju igrati protiv drugog igrača svijeta Novaka Đokovića koji je u ranijem polufinalu svladao Čeha Tomaša Berdycha. Nakon finala Olimpijskih igara u Londonu, Murray je sada savladao Federera drugi put zaredom, a ukupno protiv švicarskog genijalca vodi s 10-8.

Britanac je meč otvorio breakom, ali mu to nije bilo dovoljno za osvajanje seta. Federer se, naime, vratio već u drugom gemu, no Murray je u trećem ponovo oduzeo servis suparniku i nakon toga mirno priveo set kraju. U prvom gemu druge dionice pobjednik US Opena je propustio čak sedam break-lopti, ali je u petom gemu napravio obrat koji ga je lansirao do pobjede.

Pri Murrayjevom vodstvu 5-4 i servisu za meč kiša je drugi put izazvala prekid (prvi put na početku drugog seta). No, nakon što je nad teren navučen krov, treći igrač svijeta je brzinski okončao posao. Protiv Đokovića je dosad igrao 15 puta, a Srbin vodi s 8-7.

ATP Šangaj, polufinale:

Murray (3) - Federer (1) 6-4, 6-4 Đoković (2) - Berdych (4) 6-3, 6-4