OI, tenis
0

Murray i Azarenka prvi polufinalisti

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Britanac Andy Murray je u četvrtfinalu teniskog olimpijskog turnira u Wimbledonu impresivnom partijom svladao Španca Nicolasa Almagra 6-4, 6-1.

Škotski teniser razdragao je gledatelje na igralištu broj 1, među kojima su bili princ William i supruga Kate. Almagru nije dopustio niti jednu break-loptu u meču. Zabio je 15 asova, Španac samo jedan. Britanac je meč okončao s 29 izravnih poena i samo sedam neforsiranih grešaka. Iskoristio je četiri od pet break-prilika.

Andy Murray, koji je prije mjesec dana izgubio finale Wimbledona, igrat će za finale Olimpijskih igara na istom mjestu protiv pobjednika susreta između Srbijanca Novaka Đokovića i Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Poznata je i prva polufinlistica u konkurenciji teniserki. To je najbolja svjetska teniserka, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, koja je u četvrtfinalu pobijedila sedmu nositeljicu, Njemicu Angelique Kerber 6-4, 7-5. U drugom setu je Azarenka povela 5-3, propustila tri meč-lopte, Kerber se vratila na 5-5, ali je Bjeloruskinja ipak osvojila zadnja dva gema u meču. Za finale će igrati protiv bolje iz meča Amerikanke Serene Williams i Dankinje Caroline Wozniacki.

OI, tenis, četvrtfinale tenisera:

Murray (3) – Almagro (11) 6-4, 6-1

četvrtfinale teniserki:

Azarenka (1) - Kerber (7) 6-4, 7-5