Tenis
0

Murray: Grand Slam naslovi su mi bitniji od broja 1

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Dan poslije velike pobjede, slavlja u Wimbledona i prekida posta dugog 77 godina za Britance, kada je pobjeda na ovom Grand Slam turniru u pitanju, Andy Murray je nešto trezvenije mogao pričati o svemu.

Nije se previše vraćao na sam finalni meč i 3-0 pobjedu protiv Novaka Đokovića, već je pričao o onome što slijedi za njega.

"Odmor mi je definitivno nužan. Moram se dobro pripremiti za obranu naslova na US Openu. Napravio sam nešto o čemu sam sanjao i ono što je britanski tenis toliko dugo čekao, ali sigurno se nakon toga neću opustiti. Želim da mi ovaj naslov u Wimbledonu bude motivacija za idući Grand Slam naslov. Znam da će biti izuzetno teško odbraniti pehar pobjednika u New Yorku, ali pokušat ću doći do toga", rekao je Murray i nastavio:

"Ako bih mogao birati, onda bi uvijek izabrao još Grand Slam naslova prije nego li poziciju broj 1 na listi. Od jedinice sam dosta udaljen, a i imam tek dva Grand Slam naslova. Imam veliki motiv za dalje, želim biti još bolji i pokušati osvojiti još više."