Roland Garros
0

Mrak zaustavio Đokovića i Del Potra kod 1-1 u setovima

Totalsport
Srbijan Novak Đoković i Argentinac Juan Martin del Potro prekinuli su svoj dvoboj 3. kola Roland Garrosa kod rezultata 1-1 u setovima zbog mraka.

Dvoboj koji se najavljivao kao najatraktivniji u petak na kraju je trajao samo 96 minuta u svom prvom dijelu, a nastavak je u subotu. Novak Đoković, teniser bez i jednog poraza ove godine, dobio je prvi set sa 6-3, a istim rezultatom je 26. teniser svijeta Del Potro uzvratio u drugoj dionici.

Argentinac je u prvom gemu meča propustio svoju jedinu break-loptu u prvom setu. No, potom je i Đoković propustio svoju šansu za break u sljedećem gemu, ali je u četvrtom gemu uzeo Del Potrov servis i držao svoj počeni udarac do kraja seta.

No, u drugom setu je Del Potro iskoristio jedinu break-šansu koja mu se ukazala, dok je Đoković propustio četiri break-lopte, uključujući i dvije kada je Del Potro servirao za set. Bio je to i prvi set koji je Argentinac osvojio u svom četvrtom ogledu protiv trenutno drugog tenisača svijeta, koji u Parizu ima priliku po prvi puta osigurati skok na vrh ATP tabele.

Đoković i Del Potro svoj dvoboj će nastaviti u subotu, kada su na rasporedu mečevi 3. kola i u gornjoj polovini žrijeba.