Tenis
0

Mourinho: Nisam siguran kojim ću putem krenuti nakon Real Madrida

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Portugalski nogometni trener Jose Mourinho otkrio je u intervjuu za magazin Ronda Ibera da još ne zna što će sljedeće raditi kada jednog dana napusti klupu "kraljevskog kluba" - Real Madrida.

Nakon što je prošle sezone odveo madridski sastav do naslova u Primeri, Mourinho je postao prvi trener u povijesti koji je osvajao naslove u Italiji, Engleskoj i Španjolskoj. Unatoč tome, Portugalac je još gladan i željan novih uspjeha.

  • Od ranih trenerskih dana znao sam da moram otići u druge zemlje ukoliko želim napredovati. Znao sam da moram putovati, tražiti nove izazove kako bih rasao - rekao je Mourinho i nastavio.

  • Kada sam tek počeo cilj su mi bile Engleska, Italija i Španjolska. Kada završim u Realu ne znam kojim će putem krenuti moja karijera. Teško je biti trener u današnje vrijeme. Nije to više kao prije 10, 20 godina. Danas se trener mora razvijati te mu više nije jedini zadatak odabrati početnih 11 i formaciju - veli Portugalac koji je nakon toga kratko progovorio i o tome kako je slava utjecala na njegov privatni život.

  • Moj sin ne može otići u školu, a da drugi ne znaju tko je. Kada idem u kupovinu sa suprugom ona me zamoli da pričekam u autu... to je cijena koju moram platiti zbog profesije kojom se bavim i koju volim - rekao je Mourinho te intervju zaključio na sebi svojstven način.

  • Čuo sam da mi rodni grad (Setubal) priprema priznanje za sve što sam dosada spremio. Iako sam većinu vremena namrgođen, morat ćete mi dozvoliti mali smiješak nakon ove vijesti.