Roger Federer
0

"Mislim da sam najveći favorit US Opena"

Totalsport
Roger Federer (Foto: AP)
Roger Federer (Foto: AP)
U New Yorku je sve spremno za početak posljednjeg teniskog Grand Slam turnira ove godine. Favorita je, kazat će mnogi, ove godine više nego ikada.

Niko trenutno toliko ne dominira teniskim terenima da ga se može nazvati prvim favoritom, pa je izjednačenost prva odlika turnira tenisera. Federer, Nadal, Đoković, Murray, Roddick, Söderling, Nalbandian... Svi bi oni mogli osvojiti naslov.

Pobjedu od prošle godine zbog ozljede neće braniti Argentinac Juan Martin del Potro, no Federer je uvjeren da ipak postoji jedan teniser koji je ispred ostalih.

"To sam ja, ipak sam nešto veći favorit od ostalih. Ako ništa drugo, onda zbog posljednjih godina u kojima sam imao najviše uspjeha u New Yorku", rekao je neskromno drugi teniser svijeta Roger Federer, koji je ove godine osvojio samo dva turnira. Australian Open početkom godine i Cincinnati prošle sedmice.

U zadnjih šest godina Federer je pet puta osvajao US Open, dok nije uspio otići do kraja samo prošle godine kada ga je pobijedio, spomenuti, Del Potro.

"Mislim da je strašno motivisan. Ova godina mu nije bila posebna i sigurno će dati sve od sebe da bude pravi u New Yorku. Kada je takav treba ga se bojati", rekao je domaći adut Andy Roddick.