Tenis
57

Mirza Bašić: Morali smo razmišljati gem po gem, navijači su bili naša prednost

Piše: E. M.
Mirza Bašić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mirza Bašić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić danas je u Gradskoj areni u Zenici u sklopu Davis Cupa rezultatom 3:2 u setovima porazio Maleka Jazirija i našoj reprezentaciji donio plasman u dalji tok takmičenja.

Selektor našeg tima Amer Delić je kazao da je u pobjedi naše reprezentacije presudila borba.

"Dva dana zaredom gubimo 2:0 pa se vraćamo. Glavna stvar je da se nismo predavali, nije izgledalo fino prva dva sata, ali bitno je da se Tomo i Mirza nisu predavali i zbog toga sada slavimo", kazao je Delić.

Bašić je kazao da je prevaga u današnjem meču bio tie-breake u četvrtom setu kada Jaziri nije iskoristio svoju prednost.

"Nakon izgubljena dva seta selektor je govorio da razmišljamo gem po gem, poen po poen i to je bila jedina šansa da se vratimo. Današnja podrška je bila velika prednost. Tenis je specifičan sport i zahvaljujem se svima koji su došli", izjavio je Bašić.

U narednom kolu našu reprezentaciju dočekuje selekcija Turske, a u našu reprezentaciju bi se trebao vratiti Damir Džumhur.

"Šanse su uvijek nama dobre kada nam je cijeli tim ovdje. Džumi je rekao da bi se pridružio, ali ko zna šta će se dogoditi. U ove momke sam vjerovao od početka, sada smo pokazali da možemo i bez Džumija, ali kada je on tu još je bolje. Vjerujem da ćemo svi biti u formi i spremni za Tursku", izjavio je selektor Delić.

Za kraj, selektor naše reprezentacije je kazao da je zadovoljan organizacijom i kako je turnir protekao te kazao da, ukoliko bude mogućnosti, jedva čeka naredne susrete u Zenici.