Tenis
0

Mirza Bašić i Ema Brgić pobjednici turnira u Le Pontettu

FENA
Mladi bosanskohercegovački teniseri Mirza Bašić i Ema Burgić pobjendici su turnira prve kategorije "Le pont de generation 2007.“ iz kalendara Evropske teniske asocijacije.

Nakon što su prošle sedmice u italijanskom Aveniru Bosni i Hercegovini osigurali epitet najuspješnije države na turniru, Bašić i Burgić su ponovili su uspjeh i na turniru u Le Pontetu, ali ovaj put još ubjedljivije.

Bašić je na putu do finala savladao Racassa (Fra), Ndimandea (Zim), Arneoda (Fra) i Labrota (Fra), a u borbi za titulu po treći put na turneji sastao se sa Kinezom Di Wuom, kojeg je savladao sa 7:5, 6:2.

Ema Burgić, nakon što je u prvom kolu bila slobodna, bez većih poteškoća pobijedila je Vigne (Fra) i Piecyk (Njem), zatim Xin Wen (Kin), a u finalu je u tri seta bila bolja od italijanke Emilie Logiaccosa 3:6, 6:1, 6:2.

Velike nade bh. tenisa turneju "Tennis Europe" zavrašavaju ove sedmice u Parizu, gdje će igrati još jedan turnir prve kategorije.

Sjajna forma naših najboljih juniora ulijeva optimizam pred naredno Evropsko prvenstvo do 16 godina, koje počinje 23.jula u Moskvi.