Rafael Nadal
0

"Messi je za mene najbolji od najboljih"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Na zasluženom odmoru je i dalje Rafael Nadal, prvi teniser svijeta i ovogodišnji osvajač čak tri Grand Slam turnira. Sva tri, Roland Garros, Wimbledon i US Open, je uzeo u nizu.

"Već me i taj podatak plaši. To su veliki rezultati, ali i velika obaveza. Još kada bih osvojio i Australian Open početkom iduće godine stvarno ne bih imao riječi za pravi opis svih tih dosega. Jedino mogu reći da sam u 2010. godini definitivno igrao najbolji tenis u karijeri", rekao je španski teniser gostujući u emisiji Onda Cero.

"Mnogo je lijepih momenata u karijeri, a meni je možda najdraži trenutak osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ponekad je šteta za nas tenisere što karijere ne možemo proživljavati kao košarkaši ili neki drugi sportisti u timskim sportovima. Istina je, imamo Davis Cup, ali nekada ga otkažeš zbog povrede, nekada se ne uklapa s rasporedom."

Nadal je komentirao i otkriveni pozitivni doping-test kod sunarodnjaka, bicikliste Alberta Contadora, kao i otvaranje priča o mnogim doping slučajevima u španskom sportu.

"Kao prvo, vjerujem da je Alberto nevin. Poznajemo se i smatram da nije kriv. Ostali slučajevi, više-manje, nisu dokazani, pa stoga mislim da ne treba dizati preveliku buku oko toga. Šteta nije napravljena, niti će biti, jer ne vjerujem u sve priče."

Komentirao je Nadal i aktuelno stanje u svjetskom nogometu.

"Gledao sam Maradonu na videozapisima, volio sam nogomet Ronalda i Zidanea. Volim Ronaldinha i Cristiana Ronalda, ali za mene je najbolji od najboljih Lionel Messi. Zlatna lopta? Odmah bih je dao Messiju", završio je Nadal.