Tenis
69

Masters u Parizu: Čilić izbacio Đokovića i otvorio Murrayju put ka tronu

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski teniser Marin Čilić srušio je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i plasirao se u polufinale posljednjeg Masters turnira koji se igra u Parizu.

Čiliću je ovo prva pobjeda u 15. okršaju protiv Đokovića koji bi mogao izgubiti prvo mjesto na ATP rang-listi ukoliko Andy Murray izbori finale.

Osim toga, Čilić je prekinuo nevjerovatan niz Novaka Đokovića koji je tri puta uzastopno osvajao Masters u Parizu.

Hrvatski teniser je slavio sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6) za manje od dva sata igre čime je zakazao meč sa Johnom Isnerom u polufinalu Mastersa.

Čilić je odlično otvorio meč i odmah napravio brejk te poveo sa 2:0. Ipak, Đoković je odmah uzvratio i vratio meč u egal. U nastavku Čilić ponovo pokazuje da će biti nezgodan protivnik kada u sedmom gameu pravi mnogo problema Đokoviću koji jedva osvaja game. Potom su uslijedila dva brza servisa na obje strane, a onda i novi brejk Čilića za 1:0.

Drugi sez je bio ujednačen sve do devetog gamea kada smo vidjeli brejk Đokovića, ali i ribrejk Čilića. Meč je tako odveden u tie-brejk gdje je Čilić bio uspješniji sa 7:2 što mu je donijelo konačnu pobjedu.

Ovo je šansa za Murrayja da skine Đokovića sa trona. Britanac u četvrtfinalu igra protiv Tomasa Berdycha, a eventualnom pobjedom u polufinalu će igrati protiv Jo-Wilfrieda Tsonge ili Miloša Raonića.