Tenis
1

Madrid odustaje od plave zemlje, barem za sada

Totalsport
Međunarodna muška teniska organizacija (ATP) donijela je odluku da će se ATP turnir iz serije Masters 1000 u Madridu iduće sezone igrati na crvenoj zemlji, a ne kao ove godine na plavoj.

Predsjednik ATP-ja Brad Drewett ipak je popustio pod pritiskom, odnosno prijetnjom dvojice najboljih tenisera današnjice, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, koji su rekli da će bojkotirati turnir iduće sezone ukoliko će se igrati na plavoj zemlji. Podsjetimo, obojica su ove sezone ispala prije poluzavršnice turnira, a za svoj loš nastup okrivili su klizavu plavu zemlju koja je imala svoju premijeru na ATP Touru.

"Nakon sati i sati razmišljanja odlučio sam da plava zemljana podloga neće biti u upotrebi iduće sezone. Vjerujem u ovu inovaciju koja je podigla gledanost našeg sporta i poboljšala vidljivost na TV ekranima. No, jasno je da postoje određeni problemi što nije dopustivo na turnirima iz Masters serije 1000. Koje god boje da podloga bila, sigurnost igrača mora biti na prvome mjestu", rekao je šef ATP-ja Drewett.