Press uoči dvoboja u Davis Cupu
0

Luksemburžani zadovoljni prijemom, bh. tim najavljuje pobjedu

Piše: D. B.
Davis Cup reprezentacija Luksemburga (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu u Sarajevu održana je konferencija za medije Davis Cup reprezentacija Luksemburga i BiH, uoči meča u okviru euroafričke zone, koji će biti odigran od 1. do 3. februara.

Ekspediciju iz Luksemburga čine selektor Jaques Radoux te igrači Ugo Nastasi, Mike Scheidweiler, Laurent Bram, Philippe Grandjean.

"U Sarajevo smo stigli u ponedjeljak i sve je u najboljem redu, zadovoljni smo hotelom, terenom i cijelom atmosferom. Domaćini su veoma ljubazni, osigurali su nam prostor za treninge i sve ostalo što je potrebno da se osjećamo kao kod kuće.

"Očekuje nas veoma težak meč s obzirom na kvalitet tenisera koji nastupaju za BiH. Naši igrači imaju poslove pored tenisa, a profesionalac je samo novajlija u našem timu Ugo Nastasi", rekao je selektor Luksemburga Jaques Radoux.

Gostujući teniseri su također izrazili zadovoljstvo uslovima u Sarajevu te se nadaju dobrom meču protiv bh. predstavnika. Posebno sretan je bio Ugo Nastasi, kojeg očekuje prvi nastup u Davis Cupu.

Za Davis Cup reprezentaciju BiH će nastupiti Nerman Fatić, Damir Džumhur, Aldin Šetkić i Tomislav Brkić, a selektor je Daver Vranić.

Za razliku od Luksemburžana, bh. tim najavljuje pobjedu.

"Nadam se velikom broju navijača jer nam je zaista potrebna njihova podrška. Nadamo se prolazu dalje, kao i prolasku u 1. euroafričku skupinu. Istina je da je Luksemburg loše rangiran, ali naše suparnike nećemo potcijeniti. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu, jer smo se za to i spremali", rekao je selektor Daver Vranić.

Bh. teniser Damir Džumhur poručuje da će bh. tim opravdati ulogu favorita.

"Istina je da smo favoriti i zbog toga moramo imati ozbiljan pristup kao da se radi o nekoj snažnijoj reprezentaciji, a ne o Luksemburgu. Vjerujem da ćemo pobijediti i proći dalje, a ove godine i proći u 1. grupu euroafričke zone. Ova reprezentacija ima kvalitet za to i zaslužuje mnogo više", kazao je Džumhur.

Aldin Šetkić u meču sa Luksemburgom vidi i priliku za promociju tenisa u BiH.

"Pozivam mlade ljude i djecu da dođu i pogledaju meč. Naš je cilj i da popularišemo tenis u BiH. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, a potom se namjeravamo koncentrisati na buduće protivnike i ulazak u 1. grupu euroafričke zone", izjavio je Šetkić.

Meč sa Luksemburgom nestrpljivo očekuje Tomislav Brkić te ističe sjajnu atmosferu u bh. timu.

"Spremni smo i željno očekujemo taj meč. Osjećamo se odlično i očekujemo pobjedu", poručuje Brkić.

U predstojećem susretu BiH i Luksemburga će u Davis Cup reprezentaciji debitovati Nerman Fatić.

"Čast mi je nastupiti za reprezentaciju, jer nije mala stvar dobiti poziv. Radujem se i ponosan sam što ću braniti boje našeg tima. Zahvaljujem se selektoru na pozivu i obećavam da ću opravdati njegovo povjerenje i ispuniti sva očekivanja", rekao je Fatić.

Bh. tim će snage odmjeriti s Luksemburgom od 1. do 3. februara u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu u Sarajevu.

U fotogaleriji pogledajte i detalje s treninga naših reprezentativaca.