ATP Montpellier
0

Ljubičić protiv Monfilsa za naslov

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Suparnika u svom 23. finalu na turnirima ATP kategorije saznao je Ivan Ljubičić. Posljednji meč u Montepellieru igrat će protiv Gaela Monfilsa.

U meču drugog i trećeg nositelja turnira, odnosno Jo-Wilfrieda Tsonge i Monfilsa, slavio je ovaj drugi nakon sat i 47 minuta igre. Bilo je 7-6(2), 2-6, 6-4 za petnaestog tenisera ATP-ova poretka u prvoj pobjedi protiv sunarodnjaka dva mjesta bolje pozicioniranog od njega samog. Igrali su do sada tri puta.

S Ljubičićem je Monfils, koji je u ovome meču odservirao jedanaest asova i iskoristio jednu od pet lopti za obrat, do sada igrao šest puta, a slavio četiri. Posljednji meč ovi su suparnici odigrali prošle godine na Mastersu u Šangaju gdje je Francuz predao susret kod 6-2, 3-0 za Ljubičića.

Uključujući taj meč, tri su se puta Monfils i Ljubičić susretali na terenima tvrde podloge kakva je i u Montpellieru. Sva tri puta slavio je hrvatski reket, inače branitelj naslova na turniru koji zamjenjuje prošlogodišnje izdanje u Lyonu.

Monfils će u nedjelju odigrati dvanaesti finale u karijeri i tražiti treći naslov. Ljubičić priželjkuje jedanaestu krunu.

  ATP Montpellier, polufinale:

Ljubičić (4) - Montanes (6) 6-3, 7-6(4)

Monfils (3) - Tsonga (2) 7-6(2), 2-6, 6-4