Tenis
0

Lisicki: Znala sam da mi pobjeda protiv Serene neće udariti u glavu

Totalsport
Sabine Lisicki (Foto: AFP)
Sabine Lisicki (Foto: AFP)
Njemačka teniserka Sabine Lisicki nije bila, kao neki njeni prethodnici ili prethodnice na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Wimbledonu, zvijezda za samo jedan dan.

S obzirom na svoje igre zadnjih godina u Wimbledonu Lisicki definitivno zaslužuje biti zvijezda svaki put na početku turnira, ali dakako da je njena pobjeda u osmini finala protiv Serene Williams posebno odjeknula.

Samo dan kasnije Lisicki je opet morala na teren, u četvrtfinalu protiv Kaije Kanepi, ali je posao zbilja odradila za najbolju ocjenu. Laka pobjeda od 6-3, 6-3 donijela joj je polufinale (reprizirala je uspjeh iz 2011. godine), te će sada igrati protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske.

"Prekjučer je bio strašan meč, ali znala sam da mi ta pobjeda protiv Serene neće udariti u glavu. Baš me zanimalo kako ću reagovati i koliko ću biti hladna. I bilo je dobro", rekla je Lisicki i nastavila:

"Ne, ne mogu govoriti da sam baš osjećala pritisak. Odlučila sam izaći na teren i igrati kako znam. Potpuno fokusirana samo na ono što radim. Imala sam pomoć zadnjih godina, jer sam ovdje igrala i prije dvije godine polufinale. Značilo mi je to, dalo mi je sigurnost i mirnoću kada je trebalo", završila je Lisicki.