Tenis
0

Lendl: Murray je naučio lekcije i spreman je za prvu Grand Slam titulu

Totalsport
Ivan Lendl, nekadašnji proslavljeni teniser, a danas trener Andyja Murrayja, vjeruje da je njegov pulen spreman okititi se prvim Grand Slam naslovom u karijeri.

Murray je pobjedom nad Čehom Tomašom Berdychom 5-7, 6-2, 6-1, 7-6(7) u subotu izborio finale US Opena. Tko će mu biti suparnik, još se ne zna, jer je drugi polufinale prekinut u završnici prvog seta. Španac David Ferrer vodio je prije prekida 5-2 uz dvostruki break protiv Srbina Novaka Đokovića, branitelja naslova. Nastavak tog meča je u nedjelju, a finale u ponedjeljak, petu godinu zaredom u New Yorku.

Murray će tada igrati svoj peti Grand Slam finale. Prethodna četiri je izgubio. I Lendl je izgubio prva četiri finala na Grand Slam turnirima, ali je nakon toga uzeo osam titula.

"Lekcija koju je Andy naučio u porazu od Rogera Federera u finalu Wimbledona je bila teška. No, svladao ju je dobro i iskoristio dobro kada je u finalu olimpijskog turnira u Wimbledonu pobijedio Federera", smatra Lendl.

"Nakon što je izgubio finale Wimbledona, rekao sam mu da mora biti ponosan na način na koji se nosio s pritiskom i na koji je igrao. Iz određenih poraza učiš, a nakon nekih drugih si depresivan. No, kada sve to staviš na stranu i daš svoj maksimum, možeš biti ponosan na sebe. To sam rekao Andyju koji je sada na vrhuncu svoje forme i spreman je osvojiti titulu", rekao je Lendl.