Tenis
17

Kyrgios kažnjen sa 16.500 dolara zbog kršenja pravila u Šangaju

FENA
Australac Nick Kyrgios, koji je prošle sedmice osvojio naslov na ATP turniru u Tokiju, ponovno je došao u središte interesa zbog svog lošeg ponašanja tokom dvoboja 2. kola na turniru u Šangaju, koje će ga koštati 16.500 dolara.

Naime, ATP je tim iznosom odlučio kazniti 21-godišnjeg australskog tenisera zbog toga što je tokom uvjerljivog, 48-minutnog poraza 6:3, 6:1 od Nijemca Miše Zvereva namjerno odigrao mnoge poene, a da se nije ni potrudio osvojiti ih.

"Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara zato što se nije trudio, još 5.000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1.500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje", izjavio je glasnogovornik ATP-a, prenosi Hina.

"Bilo mi je teško. Igrao sam dosta mečeva zaredom. Bio sam fizički i psihički umoran. Odlučio sam ići lakšim putem pa se nisam ni pojavio", metaforički je objasnio i pokušao opravdati svoje ponašanje Kyrgios.

Ovo je još jedan u nizu ekscesa koje je daroviti, ali i hiroviti Australac izazvao na terenu ili izvan njega, zbog čega je već bio više puta novčano kažnjavan i nalazio se pod uvjetnom suspenzijom.

Rezime onog što je Kyrgios radio protiv Zvereva pogledajte u videu.