WTA Dubai
1

Kvitova iznenadila Radwansku, Wozniacki okrenula protiv Bartoli

Totalsport
Petra Kvitova (Foto: Arhiv/AFP)
Petra Kvitova (Foto: Arhiv/AFP)
Čehinja Petra Kvitova i Dankinja Caroline Wozniacki kompletirale su polufinalnu postavu teniskog WTA turnira u Dubaiju.

Bivša pobjednica Wimbledona, Kvitova, savladala je treću nositeljicu Agnieszku Radwansku sa 6-2, 6-4 nakon 80 minuta igre. Iako je Radwanska u susret ušla kao favorit, Kvitova je još jednom pokazala da ima igru za defanzivno orijentiranu Poljakinju.

Naime, bio im je ovo peti međusobni susret i četvrta pobjeda ljevoruke Čehinje. Kvitova je čak pet puta oduzimala servis trećoj igračici svijeta, dok je svoj početni udarac gubila u svega dva navrata. Čehinja će u polufinalu igrati protiv Dankinje Wozniacki, koja je nakon velikih problema ipak na kraju očekivano pobijedila Francuskinju Marion Bartoli.

Iako je vodila sve vrijeme s breakom prednosti u prvom setu, Wozniacki je kod vodstva 4-2 odjednom "nestala s terena", a Bartoli nanizala četiri gema za osvajanje prvog seta. Drugi set nudi realniju sliku trenutnog omjera snaga, a Dankinja ga je uzela rezultatom 6-1.

I u trećem je Dankinja povela s uvjerljivih 5-2, ali tek nakon što je gubila 2-0. Bartoli se još jednim breakom i spašavanjem nekoliko break-lopti na vlastitom servisu uspjeva vratiti do 5-4, no Wozniacki iz drugog pokušaja ipak svojim servisom zaključuje meč.

Kvitova i Wozniacki igrat će u petak po sedmi put u karijeri (3-3), baš kao i Sara Errani i Roberta Vinci koje se sastaju u drugom polufinalu (4-2).

Podsjetimo da su na turniru trebale nastupiti i prve tri igračice sa svjetske rang-liste, Serena Williams, Viktorija Azarenka i Marija Šarapova, ali su sve navedene otkazale svoje nastupe zbog povreda.

 WTA Dubai, četvrtfinale:

Errani (5) - Petrova 6-4, 0-6, 6-3 Vinci - Stosur (7) 6-2, 6-4 Kvitova (6) - Radwanska (3) 6-2, 6-4 Wozniacki (8) - Bartoli 4-6, 6-1, 6-4