Tenis
1

Kuznjecova: Igrala sam srcem, nažalost nisam uspjela

Totalsport
Svetlana Kuznjecova (Foto: AFP)
Svetlana Kuznjecova (Foto: AFP)
Sjajna ruska teniserka Svetlana Kuznjecova, za koju je svojevremeno i Roger Federer rekao da je "teniserka koju najradije gleda kako igra", bila je u četvrtfinalu Roland Garrosa blizu velikog skalpa.

U trećem setu je Kuznjecova vodila 2-0 protiv Serene Williams i imala je nekoliko prilika da povede i 3-0 s dvostrukim breakom. Ipak, nije lako slomiti do kraja prvu teniserku svijeta, pa se Amerikanka vratila u meč i na kraju slavila sa 6-1, 3-6, 6-3.

"Nema veze, imala sam stvarno namjeru danas izaći na teren i uživati. Izašla sam s osmijehom i napustila sam teren s osmijehom. Mogli ste me vidjeti i za vrijeme meča da sam se dosta smijala. Ovo je moja igra, igram tenis iz srca. Nažalost, na kraju nisam uspjela pobijediti Serenu, iako nisam bila daleko", rekla je Ruskinja, dok je Serena Williams dodala:

"Znam jako dobro ko je Kuznjecova. Ona je osvojila u karijeri Roland Garros i US Open. Ko to postigne vrijedan je svakog poštovanja. Zato sam i bila toliko fokusirana do zadnjeg poena. Znam koliko je opasna, a podsjetila me na to i cijeli drugi set i dio trećeg. Nije bilo lako".