Ceremoniju vodila Monika Seleš
0

Kuerten i Capriati primljeni u tenisku Kuću slavnih

Totalsport
Kuerten na ceremoniji (Foto: AFP)
Kuerten na ceremoniji (Foto: AFP)
Na centralnom terenu Međunarodne teniske Kuće slavnih u Newportu u subotu su u nju, između ostalih, primljeni Brazilac Gustavo Kuerten (35) i Amerikanka Jennifer Capriati (36)...

Danas 36-godišnja Capriati u karijeri je osvojila dva Australian Opena i jedan Roland Garros, a prije tačno 20 godina na Olimpijskim igrama u Barceloni osvojila je zlatnu medalju.

Kuerten je bio osvajač pariskog Grand Slama 1997., 2000. i 2001. godine, a pritom je zasjeo i na vrh svjetskog poretka najboljih tenisera. Na Roland Garrosu 1997. godine popularni "Guga" se pojavio kao nepoznati 66. teniser svijeta, a nakon dvije sedmice postao je drugi najniže rangirani osvajač Grand Slam turnira.

Preostala tri novopečena člana Međunarodne teniske Kuće slavnih su pobjednik US Opena iz 1975. godine Manuel Orantes, administrator i promotor Mike Davies, te teniser u kolicima Randy Snow , kojem je nagrada uručena posthumno, odnosno primio ju je njegov otac Tom budući je Randy preminuo od srčanog udara 2009. godine.

Svečanu ceremoniju primanja u Kuću slavnih vodila je deveterostruka Grand Slam pobjednica, naturalizirana Amerikanka Monika Seleš.