Tenis
0

Kralj poljuljan: Querrey poveo protiv Đokovića sa 2:0, londonska kiša pomjerila meč

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Najbolji teniser svijeta i aktuelni vlasnik svih Grand Slam naslova Novak Đoković danas je igrao meč 3. kola Wimbledona protiv Amerikanca Sama Querreyja. U trenucima kad je američki teniser vodio 2:0 u setovima i bio veoma blizu eliminacije popularnog Noleta, kiša je prekinula njihov meč.

Prvi set je bio poprilično ujednačen, a u jedanaestom gemu Querrey je imao četiri break lopte, koje nije iskoristio. Đoković se izvukao, pa se igrao tie-break, koji je pripao Amerikancu.

U drugom setu je Querrey igrao sjajno, u četvrtom gemu je oduzeo servis Đokoviću za 3:1. Drugi break pravi u šestom gemu za 5:1, a onda dobrim servisom završava drugi set u svoju korist.

Na njegovu žalost, počela je padati kiša, pa je meć prekinuti i odgođen za subotu. Da li će Amerikanac napraviti iznenađenje i poslati Đokovića kući ili će najbolji teniser svijeta uspjeti da se vrati u meč i dođe do preokreta, vidjet ćemo sutra.

Osim ovog, danas su odgođeni i mečevi Čilić - Lacko (2:0), Herbert - Mahut (0:2), Johnson - Dimitrov (0:0) i Zverev - Južni (2:2).

Rezultati završenih mečeva:

Kyrgios - Brown 3:2 Del Potro - Wawrinka 3:1

Becker - Berdych 0:3 Isner - Barton 3:0 Fognini - Lopez 2:3 Monaco - Tsonga 0:3 Pauille - Young 3:0 Federer - Evans 3:0