Tenis
0

Kraj sezone WTA Toura u Dohi od 2008.

FENA
Trogodišnji ugovor vrijedan 42 miliona dolara potpisao je WTA Tour sa katarskom Dohom koja će od 2008. godine preuzeti domaćinstvo završnog turnira najboljih osam svjetskih teniserki i četiri najbolja dubla. Ove sezone finalni turnir održaće se u Madridu.

Katar je odnio pobjedu nad najvećim konkurentima iz turskog Istanbula, indijskog Bangalora i meksičkog Montereja, a izvršni direktor WTA Toura Larry Scot odluku je obrazložio "željom za ekspanzijom tenisa, ali prvenstveno je Doha pobjednik konkursa zahvaljujući vrhunski organizovanom turniru i organizacijom Azijskih igara, kao i dokazanom spremnošću da se zadovolje vrlo visoki kriterijumi koje traži jedan od najprestižnijih sportskih događaja."

Završnica sezone od 1972. i Boca Ratona, New Yorka, Muenchena, Los Angelesa i trenutno Madrida, ponovo se seli, i to čini se na opšte zadovoljstvo igračica.

Prošle godine u finalu, Amelie Mauresmo poražena je od Justine Henin, a teniserka koja brani titulu pobjednice Wimbledona iz Londona je poručila: "Vjerujem da govorim i u ime ostalih igračica kada kažem da smo oduševljene odlukom da se posljednji turnir sezone odigra u prekrasnom okruženju kompleksa u Dohi".