Tenis
0

Kournikova ne odustaje od tenisa

Klix.ba
Anna Kournikova izjavila je da odbija odustati od svoje teniske karijere usprkos kroničnoj povredi leđa koja se odrazila na njene posljednje nastupe na takmičenjima.

Ova glamurozna 22-godišnjakinja uspjela je ostvariti samo jednu pobjedu na WTA turniru tokom 2003. godine, pobijedivši Slovakinju Henrietu Nagyovu u prvom kolu Australian Opena.

'Još uvijek volim tenis i želim igrati, ali zbog moje povrede leđa ne mogu igrati više od nedjelju dana bez duže pauze.' - izjavila je Kournikova nakon egzibicionog meča sa Tajlađankom Tamarine Tanasugarn u Pattayi. 'Kao sportista, moram očekivati povrede i naučiti kako se nositi sa njima, ali to je sve vrlo frustrirajuće.'

Kournikova i dalje održava dobru formu i pokazala je vještine koje su joj nekad donijele pobjede protiv Steffi Graf i Martine Hingis i odvele je do polufinala na Wimbeldonu.

Koliko je odlučna da nastavi svoju tenisku karijeru govori i činjenica da razmišlja o operaciji, iako mrzi igle. Odbacila je nedavne lažne izjave da je glumačka karijera zanima mnogo više nego povratak na teniske terene.

'Ako nema nikakvih novih informacija o meni, uvijek se pojave glasine. Moj prioritet je uvijek bio tenis. To je ono što želim raditi, igrati tenis, više od svega drugog.', izjavila je Anna.