Davis cup u Tuzli
0

Komplet ulaznica za mečeve BiH i Estonije 16-22 KM

Piše: D. Brkić
Amer Delić, bh. uzdanica
Amer Delić, bh. uzdanica
Počela je prodaja karata za susrete teniske reprezentacije BiH koja će u okviru 2. kola Euroafričke zone Davis cupa u tuzlanskoj dvorani Mejdan snage odmjeriti sa odgovarajućom selekcijom Estonije. Naša reprezentacija bi u slučaju pobjede u 3. kolu odlučivala o putniku u I grupu Euroafričke zone sa boljim iz duela Danska – Latvija.

Komplet ulaznica za tri dana, od 8. do 10. jula, košta od 16 do 22 KM, koliko košta paket ulaznica koji omogućava bolju poziciju na tribinama Mejdana. Cijena dnevnih ulaznica je 4-8 KM, u zavisnosti od dana i da li su na programu singl ili dubl mečevi. Ulaznice za susrete Davis cupa mogu se kupiti na korzou, u agenciji Kompas, ali i na web–stranici www.kupikartu.ba.

Kada je riječ o organizaciji, uskoro će se postaviti tvrda podloga koja je nabavljena u Italiji, a počet će se i sa “šminkanjem” velike dvorane Mejdana, dok će mala dvorana koristiti za treniranje i zagrijavanje.

U Tuzli se s nestrpljenjem čeka dvoboj reprezentacija BiH i Estonije, prvenstveno zbog Amera Delića, našeg najbolje rangiranog tenisera koji je svoje prve korake napravio u TK Sloboda.