Tenis
0

Kohlschreiber u epskoj borbi izbacio Roddicka s Australian Opena

FENA
Šesti nosilac Australian Opena Andy Roddick izbačen je od 29. nosioca Philippa Kohlschreibera nakon trilera od pet setova u trećem kolu Grand Slam turnira.

Amerikanac je izgledao krajnje razočarano nakon što je Nijemac osvojio winner koji mu je donio pobjedu u četverosatnoj epskoj borbi koja je okončana u dva sata ujutro po lokalnom vremenu, javio je BBC.

Roddick je spasio četiri meč lopte u uzbudljivom petom setu ali je na kraju izgubio rezultatom 4-6 6-3 6-7 (8-10) 7-6 (7-3) 6-8.

Kohlschreiber sada ima za protivnika Finca Jarkka Nieminena koji je porazio Mardyja Fisha.

"Jednostavno sam razmišljao da ne smijem praviti greške. Svu snagu sam unosio u svaki udarac i to je djelovalo savršeno. Uživao sam u svakoj sekundi i obojica smo dali sve od sebe da pobjedimo. To je bilo prosto nevjerovatno. To je najbolje što mi se ikada desilo otkako igram tenis", izjavio je je Kohlschreiber (24).

I Kohlschreiber i Roddick došli su na turnir u punoj formi, Roddick s osvojenom titulom na Kooyong Classicu prošle sedmice, a Kohlschreiber s titulom u Aucklandu.

Glasine iz svlačionica da će to biti izuzetno tijesan meč pokazale su se kao tačne porognoze.

"Ovo nije dobro, nije zabavno. Pokušavam pronaći novi i drugačiji način da to kažem", odbrusio je Roddick.

"On je bio sjajan od prve lopte. Izvukao sam najbolje od njega u pet setova i mislio sam da ću ga slomiti. Mislio sam da će se to i desiti ako ga budem držao u igri dovoljno dugo. Večeras je on igrao kao veliki, veliki igrač", izjavio je Roddick.

"Ovo je loše. Igrate meč tako dugo i onda dođete do pogrešnog kraja, to vas čini da se ne osjećate dobro", kazao je.

Današnji Roddickov poraz njegovo je najranije ispadanje s Australian Opena od debija u 2002., dok je to za Kohlschreibera izjednačenje njegovog najboljeg nastupa na jednom Grand Slam turniru.

Ironijom sudbine, to je bilo četvrto kolo Australian Opena u 2005. u kojem je izgubio upravo od Roddicka.