ATP Estoril
0

Kiša pomogla Del Potru protiv Soderlinga

Totalsport
Martin Del Potro (Foto: AP)
Martin Del Potro (Foto: AP)
Mnogo su problema u petak imali organizatori ATP i WTA turnira u portugalskom Estorilu. I dok su dva polufinala teniserki nekako prošla bez prekida, kod tenisera su odigrana dva četvrtfinala.

Druga dva nisu zaključena zbog mraka, pa su tako Gilles Simon i Milos Raonic prekinuli kod vodstva 6-5 Francuza, dok je Kevin Anderson dobio prvi set u tie-breaku protiv Fernanda Verdasca, nakon čega su morali otići u svlačionicu.

Prije mraka problem je bilo loše vrijeme, odnosno kiša, koja je na dulje onemogućila igranje tenisa, no kiša je ovom prilikom prilično pomogla Argentincu Juanu Martinu del Potro. On je dobio prvi set protiv Šveđanina Robina Söderlinga 6-4 u derbiju četvrtfinala, ali je u drugom Söderling poveo 4-1 i 30-15 na suparnički servis. Kiša je u tom trenutku prekinula meč, a kada su se opet vratili na teren Šveđanin, inače prvi nositelj, je do kraja meča osvojio samo jedan gem. Del Potro je tako došao do polufinala pobjedom 6-4, 7-5, a u tamo će igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa koji je kao prvi izborio prolaz među četiri. Donio mu je prolaz uspjeh protiv Brazilca Thomaza Belluccija 6-4, 6-2. 

ATP Estoril, četvrtfinale:

Del Potro (8) - Söderling (1) 6-4, 7-5 Cuveas - Bellucci (6) 6-4, 6-2 Simon (4) - Raonic (5) 6-5, prekid zbog mraka Anderson (7) - Verdasco (2) 7-6(2), prekid zbog mraka