New York
0

Kiša odgodila finale US Opena za ponedjeljak

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Nakon iscrprljujuće polufinalne pobjede na US Openu u pet setova protiv Rogera Federera u subotu, srpski teniser Novak Đoković šalio se kako priželjkuje kišu nad nebom New Yorka za nedjeljno finale da bi dobio dan odmora više.

"Ne znam koji su rituali za prizivanje kiše, ali dodatan dan odmora bio bi sjajan", komentarisao je Đoković nakon pobjede nad peterostrukim pobjednikom US Opena 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5.

I kišu je na kraju dobio, a prolomi oblaka nad terenima Flushing Meadowsa tako su odgodili finale Đokovića i Rafaela Nadala za ponedjeljak u 22 sata prema srednjeevropskom vremenu.

"Definitivno sam nakon iscrpljujućeg meča s Rogerom trebao vremena da se ohladim, pa možda kišna odgoda ide meni u prilog. Ali finale je ipak finale i za njega bih uvijek pronašao energije", rekao je srpski teniser za CBS.

Zanimljivo, ovo je već treća uzastopna godina da će se finale tenisera na US Openu igrati u ponedjeljak. Prethodno 2008. godini finale US Opena posljednji se put u ponedjeljak igralo 1987.