Tenis
0

Kim Clijsters plakala od sreće zbog Flipkens

Totalsport
Kim Clijsters (Foto: AFP)
Kim Clijsters (Foto: AFP)
Nekada sjajna belgijska teniserka Kim Clijsters priznala je kako je plakala od sreće zbog plasmana svoje sunarodnjakinje Kirsten Flipkens u polufinale Wimbledona.

U srijedu je 27-godišnja Flipkens igrala svoje prvo četvrtfinale u karijeri na nekom Grand Slam turniru. Iznenadila je osmu nositeljicu i pobjednicu Wimbledona prije dvije godine, Čehinju Petru Kvitovu sa 4-6, 6-3, 6-4, te je otišla i korak dalje, do svog prvog polufinala na nekom od četiri najveća svjetska turnira.

"Još uvijek brišem suze s očiju. Tako sam ponosna kako se Kirsten u prvoj tako velikoj prilici znala nositi s pritiskom", napisala je na Twitteru Kim Clijsters, četverostruka pobjednica na Grand Slam turnirima, koja se nakon prošlogodišnjeg US Opena drugi put u karijeri povukla, ovoga puta i definitivno.

Clijsters je tokom karijere osvojila tri US Opena i jedan Australian Open. U Wimbledonu je dva puta igrala u polufinalu, 2003. i 2006. godine. Zadnja Belgijanka koja je stigla do polufinala u All England Clubu bila je Justin Henin 2007. godine.

Kim Clijsters strastveno prati Wimbledon kod kuće putem TV-ekrana, te je tokom turnira svakodnevno slala poruke podrške svojoj prijateljici Kirsten Flipkens, koja je prošle godine bila toliko loše rangirana u ovo doba sezone da nije mogla igrati niti kvalifikacije u Wimbledonu.

"Kim je jedna od rijetkih osoba koje su uvijek vjerovale u mene. Takve mogu nabrojati na prste jedne ruke. Puno joj hvala na tome. Uvijek je bila tu za mene, u dobrim i lošim trenucima. Zahvaljujem joj se što još uvijek vjeruje u mene", izjavila je Flipkens.