Tenis
0

Justine Henin se vraća tenisu u Brisbaneu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što se tokom ovog ljeta tenisu iznimno uspješno vratila Belgijanka Kim Clijsters, u januaru 2010. godine isto će napraviti druga slavna teniserka te zemlje, Justine Henin.

Sedmerostruka pobjednica Grand Slam turnira vraća se tenisu nakon godinu dana i tri mjeseca pauze, a objavila je i mjesto gdje će se dogoditi povratak.

  • Odlučila sam kako ću prvi turnir odigrati u Brisbaneu početkom januara. Vrlo sam sretna i uzbuđena što kreće moj drugi dio teniske karijere. Protresem se kad pomislim kako ću opet nastupati u Australiji. Kako u Brisbaneu, tako i na Australian Openu koji je uvijek imao posebne uvjete, posebnu atmosferu za nas tenisere - rekla je Henin, nekadašnja najbolja svjetska teniserka koja je povratak tenisu objavila vrlo brzo nakon što je njena sunarodnjakinja Clijsters osvojila ove godine US Open.

Baš će Clijsters igrati također u Brisbaneu, te je moguće da se dogodi ogled dviju Belgijki, koje se nikada nisu previše voljele tokom svojih karijera. Inače, za Henin i njen premijerni turnir su se borili Brisbane i novozelandski Auckland. Oba se igraju u istom terminu, samim početkom iduće godine.

  • Vjerujem u uspješan povratak tenisu - odgovorila je tek 27-godišnja Henin na pitanje kako se fizički i psihički osjeća prije novih mečeva.

U karijeri je Henin osvojila 41 WTA turnir, a u džepu ima sve Grand Slam naslove osim Wimbledona, što je potvrdila kao glavni cilj u 2010. godini. Isto tako, ima i olimpijsku zlatnu medalju, a potvrdila je kako misli nastupati i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.