Tenisko čudo
0

Jonah Ziff nosi pelene,ali odlično rukuje reketom

Sarajevo-x.com
Jonah Ziff ima samo dvije godine i velika je britanska teniska nada. Ovaj talentirani dječak iako još uvijek nosi pelene i cucla dudu, već je demonstrirao nevjerovatnu sposobnost u igranju tenisa.

Reket je prvi put uzeo u ruke u maju ove godine, a stručnjaci su primjetili da ima savršen forhend, bekend i servis, te mu mnogi predviđaju blistavu karijeru u tenisu, obzirom da pobjeđuje suigrače starije čak četiri godine od njega.

Budući šampion Wimbledona, kako ga mnogi nazivaju, ide na trening četiri puta sedmično. Njegov otac Jonathan (45), iz Leicestera, ispričao je kako je mali Jonah jednom uzeo reket i loptu i počeo da udara o zid. Svi su bili više nego iznenađeni njegovom igrom.

"Većina djece njegovih godina ne zna čak ni nositi reket, a kamoli udarati loptu kao što on to radi. Jednostavno nemaju taj novi koordinacije", kazao je ponosni otac.

Njegov trener Herny Newball također je pohvalio dječakov prirodni talenat i sposobnost. "Djeci koja imaju dvije godine teško je čak održati koncentraciju više od deset minuta. No, Jonah je opsjednut tenisom, što je vrlo čudno za dijete njegovih godina", kazao je on za Daily Telegraph.

Pogledajte igru malog Jonaha: