Novak Đoković
0

"Joj, Bože, šta sve trebam braniti iduće godine"

Sarajevo-x.com
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković (Foto: AP)
Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je Španca Rafaela Nadala u finalu turnira ATP Masters serije u Rimu. Đoković Nadala i dalje zove "kraljem šljake", iako ga je u 2011. godini četvrti put pobijedio u mečevima za titulu.

"Nadal je 'kralj šljake'. On je najblji igrač na toj podlozi u istoriji tenisa. Dobio sam posljednja dva meča na šljaci protiv njega, i to u sedam dana, što je nevjerovatno i daje mi samopouzdanja pred Roland Garros, ali to su samo dva turnira, a on je bio dominantan toliko godina", kazao je Đoković, prenosi Blic.

Najbolji srbijanski teniser dodao je da lopticu udara pun samopouzdanja i da je oduvijek znao da može pobijediti i one najbolje na svijetu. Na tome zahvaljuje i svojim najbližim saradnicima koji mu pomažu da se priprema za nastupe.

Đoković stvarno ne zna za poraz. Pobjedom u Rimu u nedjelju, zabilježio je 39. uzastopni trijumf, a 37. ove godine.

"Kakvi god da su uslovi za igru, kakva god da je podloga, uvijek moram da zaigram hrabro, da probam da realizujem šanse i budem agresivan. Takav je recept i protiv Nadala na šljaci. A pobjede... Ma, nevjerovatna je čast uopšte biti u takvoj elitnoj grupi kao što su Federer, Nadal, Lendl, McEnroe, među igračima koji su pobjeđivali ko zna koliko puta u nizu. Iskreno, ne znam koliko ove moje serije pobjeda doprinese tenisu, ali je lijepo da još neko osvaja turnire osim Federera i Nadala. Nekako sve postane interesantnije. Mada, kada pomislim koliko poena moram da branim sljedeće godine... Joj, Bože", kazao je kroz smijeh najbolji teniser u istoriji Srbije, prenio je Blic.