Formula za uspjeh
1

Ivanišević: Murray na terenu mora postati drzak i arogantan

FENA
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević
Najbolji hrvatski teniser svih vremena Goran Ivanišević smatra kako Britanci niti ove godine neće dočekati pobjednika Wimbledona. Premda je Andy Murray izborio plasman u polufinale, Ivanišević smatra kako se neće ostvariti nadanja 'otočana' o prekidu 76-godišnjeg posta.

"Murray mora odbaciti sliku dobrog dečka. Mora postati drzak i arogantan ukoliko želi osvojiti Wimbledon," poručio je Ivanišević, te dodao kako je Murray suviše pristojan.

Ivanišević žali što i sam nije bio 'arogantniji na terenu'. "Previše sam poštovao Samprasa, Agassija, Beckera, Couriera... Čak sam respektirao i tenisere koji su bili na stotom mjestu ATP liste. Ja sam uvijek bio zadovoljan što sam broj dva iza Petea Samprasa. Gledao sam mnogo svojih susreta protiv Samprasa i pola pobjeda sam mu poklonio. Bio sam dobar u polufinalima, a loš u finalima," kazao je osvajač Wimbledona 2001. godine.

"Zbog toga volim Đokovića. On je super, nikoga ne poštuje na terenu. Čak i kada je bio klinac, vjerovao je da će postati svjetski broj jedan," pojasnio je 'Zec'.

Murrayja u petak očekuje četvrto uzastopno polufinale u Wimbledonu. U posljednja tri pokušaja je upisao tri poraza, a sutra kada ga očekuje Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Britanski teniser je igrao još tri polufinala na Grand Slam turnirima, no nikada nije stigao do finala.