Tenis
59

Ivanišević: Izuzetno sam ponosan na Marina

FENA
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević je uvijek tvrdio da u Marinu Čiliću vidi potencijal za osvajanje najvećih turnira i za mjesto među petoricom najboljih tenisera svijeta, što je na US Openu njegov štićenik i dokazao.

Naravno, Ivanišević je, baš kao i Čilić, bio presretan nakon Marinove briljante igre i pobjede nad Rogerom Federerom.

"Ovo je perfekcija tenisa. Dobiti Federera na središnjem terenu, u polufinalu, na ovakav način, to je impresivno. Svaka mu čast. Jedino mu mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega, na način kako igra, kako prihvaća ovu novu igru. Zasluženo je u finalu", rekao je Goran Ivanišević nakon velike Čilićeve pobjede i prvog plasmana u finale Grand Slam turnira.

Čilić je protiv sebe imao ne samo jednog od najboljih tenisera svih vremena, već i velik broj Federerovih navijača na stadionu Arthur Ashe. No, najbolji hrvatski teniser je pokazao iznimnu mentalnu snagu, a pogotovo je impresivan bio način na koji je završio meč, kad je u posljednjem gemu, poput svog trenera iz igračkih dana, zabio tri asa za tri meč-lopte.

Teniski svijet je očekivao da će se u ponedjeljak u finalu za naslov boriti Novak Đoković i Roger Federer, a dobili su Marina Čilića i Keija Nishikorija.