Povratak prvaka
0

Ivan Lendl igra nakon 16 godina

Totalsport
Ivan Lendl
Ivan Lendl
Nekadašnji najbolji svjetski teniser Ivan Lendl, Čeh koji je kasnije uzeo američko državljanstvo, odigrat će svoj prvi meč nakon što je zaključio karijeru 1994. godine.

Bivši “broj 1” svjetskog tenisa i osvajač osam Grand Slam naslova odigrat će humanitarni meč u Atlantic Cityju protiv nekadašnjeg rivala, Šveđanina Matsa Wilandera.

Događaj će se održati 10. aprila, a uveličat će ga svojim dvobojem i najbolji američki tenisač Andy Roddick i nedavno umirovljeni Rus Marat Safin.

Dodajmo ovome i da je bivša najbolja svjetska teniserka Martina Hingis najavila kako će ove godine učestvovali u World TeamTennisu, mješovitoj ligi koju je osnovala Billie Jean King.

U takmičenju će, između ostalih, učestvovati i sestre Serena i Venus Williams, Ruskinja Marija Šarapova te John McEnroe.

Hingis, kojoj je u septembru prošle godine istekla dvogodišnja suspenzija zbog korištenja kokaina, odbacila je mogućnost povratka profesionalnom tenisu kao što su to uspješno učinile Belgijanke Kim Clijsters i Justine Henin.