Tenis
2

ITF u Croissy-Beaubourgu: Jasmina Tinjić u finalu kvalifikacija

Klix.ba
Jasmina Tinjić
Jasmina Tinjić
Bh. teniserka Jasmina Tinjić plasirala se u finale kvalifikacija ITF turnira u Croissy-Beaubourgu, nakon što je u 2. kolu savladala Makedonku Amru Sadiković, koja nastupa pod zastavom Švicarske, rezultatom 2:0 po setovima (6:4, 6:2).

Tinjić je u 1. kolu, podsjećanja radi, savladala Elenu Daniilidou, koja je svojevremeno bila 22. na svijetu, rezultatom 2:1, da bi danas, lakše od očekivanog slavila protiv Sadiković, koja je do ovog meča vodila u međusobnim ogledima protiv Tuzlanke sa 3:1.

Međutim, Tinjić je od samog starta krenula odlučno, uz sjajan postotak prvog servisa, te je prvi set dobila rezultatom 6:4. U drugom setu Jasmina je vrlo brzo napravila brejk, te je na kraju slavila sa 6:2 i sada sa nestrpljenjem očekuje protivnicu u finalu kvalifikacija za turnir u Croissy-Beaubourgu, čiji je nagradni fond 50.000 dolara.

"Već u 1. kolu kvalifikacija Jasmina je imala možda i najteži zadatak, s obzirom na to da je za protivnicu imala iskusnu Danilidou. Faktički, to je moglo biti i finale za Grand Slam. Jasmina je odlično odigrala taj meč, a još je bolja bila protiv Sadiković, čija igra joj do sada nikako nije ležala. Međutim, Jasmina je bila fantastična, što najbolje pokazuje da smo na ispravnom putu, kada je u pitanju njen napredak na WTA ranking listi", kazao je poslije meča Narcis Bečirević, menadžer naše najbolje teniserke.