ATP Washington
0

Isneru treće uzastopno polufinale, Youngu prvo u karijeri

Totalsport
John Isner (Foto: AP)
John Isner (Foto: AP)
Poznati su svi polufinalisti ATP turnira iz serije 500 u Washingtonu koji se igra na tvrdoj podlozi. Španskom teniseru Fernandu Verdascu pridružili su se Amerikanci Donald Young i John Isner, te Francuz Gaël Monfils.

Prvi nositelj turnira Monfils u četvrtfinalu je savladao srpskog tenisera Janka Tipsarevića 6-4, 6-4, te će u polufinalu na Isnera koji je pobjedom nad drugim Srbinom Jankom Tipsarevićem (7-6(5), 3-6, 6-1) izborio svoj treći uzastopni plasman među četiri najbolja na turnirima.

Iako Troicki nije bio suočen s break-loptom u prva dva seta, u trećem je izgubio početni udarac čak tri puta, pa je tako Isner došao do prve pobjede u trećem međusobnom susretu. Podsjećamo, prije turnira u Washingtonu Isner je osvojio naslov u Newportu, te igrao finale Atlante, pa je ovako potvrdio svoju sjajnu formu.

Young je u četvrtfinalu izbacio prošlogodišnjeg finalistu i sedmog nositelja Marcosa Baghdatisa 6-3, 7-6(4) i izborio svoje prvo polufinale na ATP nivou u kojem će mu protivnik biti Radek Štepanek. Podsjećamo, Čeh je još ranije savladao petog nositelja Fernanda Verdasca 6-4, 6-4.

ATP Washington, četvrtfinale:

Monfils (1) – Tipsarević (6) 6-4, 6-4 Isner (11) – Troicki (3) 7-6(5), 3-6, 6-1 Young – Baghdatis (7) 6-3, 7-6(4) Štepanek – Verdasco (5) 6-4, 6-4