Tenis
0

Henin: Vraćam se tenisu sljedeće godine

Totalsport
Belgijanka Justine Henin obznanila je i službeno vijest o svom povratku tenisu, 16 mjeseci nakon što se kao prva igračica svijeta povukla iz ''bijelog sporta''.

Vijest nije iznenađujuća, budući da su se prve naznake povrataka Justine Henin pojavile već na nedavnom US Openu, a u utorak ujutro su belgijski mediji najavljivali da će u večernjim satima Justine potvrditi svoj povratak. Tako je i bilo.

  • Vrlo sam dirnuta, a osjećam i olakšanje, jer vijest o mom povratku je točna, to je vijest koju već nekoliko sedmica želim podijeliti s javnošću - izjavila je za belgijski RTL Justine Henin, koja je 1. juna napunila 27 godina.

  • Tenis mi je jednostavno previše nedostajao - dodala je Henin, koja planira povratak na WTA Tour u januaru sljedeće godine. Prije toga će odigrati dva ekshibicijska turnira, u Charleroiju i Dubaiju, kako bi isprobala trenutnu formu i mogućnosti.

Činjenica da je krhka Belgijanka nedavno naručila čak 14 reketa i pojačala intenzitet treninga bila je dovoljno jasan pokazatelj o njezinim namjerama. Zanimljiv je ovo obrat u njezinoj priči, budući da je donedavno kategorički odbijala svaku pomisao o povratku. Kada je njezina sunarodnjakinja Kim Clijsters u martu ove godine obznanila svoj povratak tenisu, Henin je tvrdila da ''ne dolazi u obzir'' da se i ona opet pojavi u teniskim arenama.

Međutim, možda je baš primjer Clijsters, koja je na US Openu, tek trećem turniru nakon povratka, igrala briljantno i osvojila naslov pobjednice, bio dodatni impuls za Justine Henin da i ona krene njezinim putem.

  • Možda je i to utjecalo, iako nije odigralo presudnu ulogu. U razdoblju bez tenisa napunila sam baterije, fizički i emotivno - rekla je Justine.

Henin je u karijeri osvojila 41 naslov na WTA turnirima. Sjajna je bila na Grand Slam turnirima na kojima je trijumfirala sedam puta. Četiri puta bila je najbolja na Roland Garrosu (2003., 2005., 2007.,2008.), dva puta na US Openu (2003.,2007.), dok je naslov na Australian Openu proslavila 2004. godine. Krunu u Wimbledonu, gdje je igrala finala 2001. i 2006. godine, nije uspjela osvojiti.

Na kraju, poslala je nedvosmislenu poruku o ambicijama...

  • S 27 godina, spremna sam boriti se za osmi Grand Slam naslov!