Australian Open
0

Henin u četvrtfinalu, Safina predala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su kao prve u četvrtfinale Australian Opena zakoračile Nadežda Petova i Jie Zheng, isto su učinile povratnica tenisu Belgijanka Justine Henin i Ruskinja Marija Kirilenko.

Henin nastavlja s odličnim igrama na svom prvom Grand Slam turniru poslije povratka. U ogledu protiv sunarodnjakinje Yanine Wickmayer slavila je pobjedu 7-6(3), 1-6, 6-3.

Dvadesetogodišnja Wickmayer je imala tri set lopte pri rezultatu 6-5 u prvom setu, no niti ih je iskoristila, niti je bila prava suparnica sedam godina starijoj sunarodnjakinji u tie-breaku. Bez obzira na to Wickmayer je maestralno odigrala drugi set u kojem je Henin ostavila na samo jednom gemu i tako je došla u priliku igrati treći set.

Premda se dobivao dojam da kopni snaga Justine Henin, nekada najbolja svjetska teniserka je izvukla najbolje od sebe u trećem setu i time zaslužila prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv sjajne Nadežde Petrove. Naime, Ruskinja je uz odlične izvedbe dosad pobjeđivala Clijsters i Kuznjecovu.

Dinara Safina, druga nositeljica, okončala je meč protiv još jedne Ruskinje Marije Kirilenko, predajom. Kod 5-4 za Kirilenko bolovi u leđima su zaustavili daljnje igranje druge igračice na svijetu.

Kiriljenko nakon pobjeda protiv Šarapove i Safine, između ostalih, dočekuje ogled protiv Kineskinje Jie Zheng.

Australian Open, osmina finala:

Teniserke: Henin - Wickmayer 7-6(3), 1-6, 6-3 Kirilenko - Safina (2) 5-4 predaja Safine Petrova (19) - Kuznjecova (3) 6-3, 3-6, 6-1 Jie Zheng - A. Bondarenko (31) 7-6(5), 6-4