Tenis
0

Henin: Pitajte me drugi put za povratak

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Belgijanka Justine Henin, koja je prošle godine uoči Roland Garrosa napustila tenis kao broj 1 na svijetu, više nije tako kategorička na upite o mogućem povratku.

Dosad je Henin, čiji je odlazak iz tenisa prošle godine šokirao veliki dio svjetske javnosti, svaki puta na upite o povratku tenisu decidirano odgovarala u istom stilu:

  • Nema šanse, to je poglavlje koje sam zaključila.

Posljednji puta je takav odgovor ponudila nakon što je njezina sunarodnjakinja Kim Clijsters objavila povtatak tenisu nakon više od dvije godine stanke.

  • Ja neću krenuti njezinim putem - rekla je Jenin.

Međutim, na US Openu, na kojem se omalena Belgijka pojavila u ulozi UNICEF-ove ambasadorice dobre volje, novinari nisu izdržali, a da je opet ne upitaju hoće li se vratiti?

  • Pitajte me to drugi puta. Ovdje sam da bih govorila o smrtnosti djece u svijetu - odgovorila je Henin, nastojeći zadržati fokus konferencije za novinare na cjepljenju protiv tetanusa majki i djece u zemljama u razvoju.

Ipak, novinari su uspjeli upitali Justine kako komentira uspjeh ženskog belgijskog tenisa, plasman Kim Clijsters i Yanine Wickmayer u polufinale?

  • Jasno da je to veličanstveno. Ali, shvatite da sam ja ovdje zbog moje uloge kao ambasadorice dobre volje - odgovorila je Henin.