Tenis
4

Hamilton zbog odjeće ostao bez finala Wimbledona

FENA
Aktuelni svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton trebao je u nedjelju iz kraljevske lože u All England Clubu gledati finalni dvoboj Novaka Đokovića i Rogera Federera, ali zbog neposjedovanja sakoa i kravate nije mu bilo dopušteno da zauzme mjesto koje ga je čekalo.

Iako su u posljednja dva desetljeća napravili mnoge promjene i prilagodili All England Club zahtjevima novog doba, organizatori turnira u Wimbledonu još se uvijek čvrsto drže tradicije, pogotovo kad je u pitanju odjeća, kako teniserki i tenisera, tako i onih koji ih dolaze gledati s najboljih mjesta u teniskom hramu. U nedjelju je to na svojoj koži osjetio i Lewis Hamilton.

Svjetski prvak u Formuli 1 dobio je pozivnicu za kraljevsku ložu iz koje je trebao pratiti finalni obračun Novaka Đokovića i Rogera Federera, ali nije dovoljno ozbiljno shvatio napomenu o obveznim odjevnim predmetima koje treba imati kako bi mogao doći među najistaknutije uzvanice.

Na svom instagram profilu Hamilton je ponosno objavio odjevnu kombinaciju koja je uključivala živopisnu košulju s cvjetnim uzorkom i šešir, ali je bio bez sakoa i kravate.

"Nažalost, došlo je do nesporazuma oko obavezne odjeće i Lewis je razočaran što je morao propustiti finale", objavio je Hamiltonov glasnogovornik.

U All England Clubu za takve, "nesretne" slučajeve imaju pripremljene sakoe i kravate, ali Hamilton je odbio u kraljevsku ložu doći u posuđenoj odjeći.