ATP Beč
0

Haider-Maurer nastavlja sa senzacijama

Totalsport
Andreas Haider-Maurer
Andreas Haider-Maurer
Austrijanac Jürgen Melzer branit će u nedjelju naslov na ATP turniru u Beču protiv sunarodnjaka i najvećeg iznenađenja ovog teniskog tjedna, 157. igrača svijeta Andreasa Haider-Maurera.

Nikad dosad u karijeri Haider-Maurer (23) nije došao ni do četvrtfinala jednog ATP turnira, ali ove sedmice mu se sve otvorilo.

Najprije je u turnir ušao kao sretni gubitnik iz kvalifikacija, potom je u 1. kolu svladao legendu austrijskog tenisa Thomasa Mustera, a u četvrtfinalu je bio bolji i od drugog nositelja, Marina Čilića. Seriju je nastavio i u subotu pobjedom protiv Nijemca Michaela Berrera 7-6(6), 6-7(1), 6-3 nakon dva i pol sata igre.

Melzer je imao znatno lakši posao, 12. tenisač ATP ljestvice je za sat i 33 minute pobijedio Španca Nicolasa Almagra sa 6-4, 6-4. Melzeru će to biti jubilarno deseto finale u karijeri, a dosad je samo dvaput podizao pobjednički pehar, lani na istom ovom turniru i prije četiri godine u Bukureštu.

Turnir u Beču, koji se igra na tvrdoj podlozi u dvorani uz nagradni fond od 650.000 eura, imat će prvi austrijski finale nakon 1988. godine kada je Horst Skoff pobijedio Thomasa Mustera.

ATP Beč, polufinale:

Melzer (1) – Almagro (3) 6-4, 6-4

Haider-Maurer – Berrer 7-6(6), 6-7(1), 6-3