ATP Delray Beach
0

Gulbis sredio Haasa, Roger-Vasselin Isnera

Totalsport
U finalu teniskog turnira iz serije 250, koji se ove sedmice igra u Delray Beachu, zaigrat će, po prvi put u karijeri na ATP Touru međusobno, Latvijac Ernests Gulbis i Francuz Edouard Roger-Vasselin.

Organizatoru turnira zasigurno su bili malo razočarani kada prvi i drugi nositelj turnira, John Isner i Tommy Haas, nisu osigurali međusobni finale. Gulbis je u ranijem terminu sa 6-3, 4-6, 7-6(2) izbacio njemačkog veterana Haasa, dok je Roger-Vasselin u noći sa subote na nedjelju šokirao Isnera slavivši 6-4, 4-6, 6-4.

Treba istaknuti da je Gulbis u trijumfu nad Haasom u završnici trećeg seta izvlačio 15-40 i 0-40 u devetom, odnosno 11. gemu! Nakon što se ušlo u tie-break, Gulbis je jednostavno bio predobar za 34-godišnjeg Nijemca.

Francuz Roger-Vasselin izborio je svoj prvi ATP finale u pojedinačnoj konkurenciji u 29. godini života, pobjedivši domaćeg igrača Isnera. U meču koji je trajao dva sata i osam minuta Roger-Vasselin je iskoristio tri od 14 break-lopti, te je istovremeno preživio 21 as-servis od visokog Amerikanca (205cm).

U odlučujućem je petom setu Francuz izvukao čak pet lopti za obrat, dok je jednu, od četiri ponuđene, na servisu Isnera iskoristio za najveći rezultat karijere.

Gulbis i Roger-Vasselin sastat će se u finalu po prvi puta na ATP Touru, a u istom će Latvijac juriti svoj treći, a Francuz prvi naslov.

 ATP Delray Beach, polufinale:

Roger-Vasselin - Isner (1) 6-4, 4-6, 6-4 Gulbis - Haas (2) 6-3, 4-6, 7-6(2)