Tenis
379

Finale prije finala: Đoković izbacio Nadala s Roland Garrosa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa po setovima 7:5, 6:3 i 6:1 te se uspio plasirati u polufinale ovog turnira.

Ovo je bio 44. međusobni meč Đokovića i Nadala, a Nadal je na Roland Garrosu doživio samo jedan poraz i to 2009. godine kada ga je pobijedio Robin Soderling.

Đoković je već u prvom setu poveo s 4:0, ali je španski teniser ubrzo vezao četiri gema i izjednačio. Novak je ipak iskoristio šestu set loptu i osvojio prvi set rezultatom 7:5.

U drugom setu Đoković je osvojio break pri rezultatu 4:3 te okončao set sa 6:3, dok je u trećem setu briljirao s rezultatom 6:1 i plasirao se u polufinale Roland Garrosa.

Novak Đoković uspio je pobijediti Rafaela Nadala, jednog od najopasnijih protivnika, koji je ruku na srce izuzetno dobro igrao današnji meč.

Đoković nije krio oduševljenje pobjedom te je izjavio da uprkos tome što ima veliko poštovanje prema Nadalu, da je Rafa ipak ove sezone možda odigrao malo lošije od očekivanog.

Kazao je da je njegova taktika bila agresivna i koncentrisana igra, a što nije bilo lako sprovesti na terenu koji nije u najboljem stanju.

U polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske Novak Đoković će igrati protiv Andyja Murrayja ili Davida Ferrera.