ATP Auckland
0

Ferrer osvojio Heineken Open četvrti put

Totalsport
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
Španac David Ferrer, peti teniser svijeta, osvojio je treći uzastopni naslov na ATP turniru u Aucklandu, odnosno četvrti ukupno. U finalu je pobijedio 19. igrača s ATP liste, Nijemca Philippa Kohlschreibera 7-6(5), 6-1 nakon jednog sata i 18 minuta igre…

Nakon što je prošle godine odigrao daleko najbolju sezonu u karijeri i osvojio čak sedam naslova, 30-godišnji Španac sjajno je zakoračio i u novu sezonu. Turnir u Aucklandu prvi put je osvojio 2007. godine, a sljedeća tri naslova na Heineken Openu ostvario je u zadnja tri izdanja. Izjednačio je rekord Australca Roya Emersona, koji je također četiri puta bio pobjednik u Aucklandu, 1960., 1965., 1966. i 1967. godine. Emerson je uoči finala poslao email Ferreru u kojem mu je poželio sreću u nastojanju da poravna njegov rekord.

Ukupno je Ferrer stigao do 19. naslova u 34. ATP finalu karijere. Auckland mu je drugi turnir na kojem je slavio tri puta zaredom nakon Acapulca (2010-2012). Najavio je da će iduće godine doći po peti naslov.

Kohlschreiber je u prvom setu dva puta imao break prednosti. Imao je i servis za set kod 5-4. Nakon što je Ferrer izvukao tu situaciju i dobio prvi set u tie-breaku, u drugom mu je bilo puno lakše.

Ferrer je proslavio sedmu pobjedu u desetom meču s Kohlschreiberom, kojem je ovo bilo osmo ATP finale karijere. Ostao je na četiri osvojena naslova. Jedan od njih uzeo je u Aucklandu 2008. godine.

ATP Auckland, finale:

Ferrer (1) – Kohlschreiber (2) 7-6(5), 6-1