Tenis
46

Ferrer: Nemoguće je pobijediti Nadala!

Totalsport
David Ferrer (Foto: AFP)
David Ferrer (Foto: AFP)
Iako je postigao rezultat karijere kada je u pitanju Roland Garros (polufinale), španski teniser David Ferrer ne ulazi u polufinalni sraz protiv Kralja zemlje, Rafaela Nadala, s previše samopouzdanja.

Šesterostruki pobjednik pariskog Grand Slama (Nadal) ima 15-4 u međusobnim susretima protiv sunarodnjaka Ferrera. Čak 12 pobjeda Nadal je ostvario upravo na zemlji, dok je Ferrer upisao svega jednu i to u prvom međusobnom susretu 2004. godine u Stuttgartu. Ove godine je Nadal već dva puta slavio protiv Ferrera.

"Rafa je svaki put sve bolji i bolji. Njegov servis je danas toliko jak, a i popravio je sve ostale udarce. Uz to je ljevak, tako da je jako teško vraćati njegove servise. Da stvar još bude gora, gotovo uvijek ima jako visok postotak ubačaja prvog servisa", priznao je Ferrer svoje "glavobolje" uoči polufinalnog okršaja.

"No, svaki je meč drugačiji. U Barceloni sam bio agresivniji i zbog toga više griješio. U Rimu sam imao veliku priliku uzeti set, ali on je na break-lopte odigrao sjajno. Mislim da je moguće Rafi uzeti set, ali dolazi do problema kada treba osvojiti cijeli meč. Pobijediti Nadala je gotovo nemoguće! On je u tako dobroj fizičkoj spremi", pojadao se drugi reket Španije.

Ukoliko se ipak dogodi "čudo" i Ferrer pobjedi Nadala, te Federera ili Đokovića u finalu, Španjolac je obećao da će se ošišati na "nulu".