ATP Cincinnati
0

Ferrer izbacio Čilića

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Marin Čilić zaustavljen je u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju. Savladao ga je Španac David Ferrer 7-6(4), 6-2 nakon 92 minute igre.

Bio je to treći susret ove dvojice tenisera, a i prethodna dva su odigrali ove godine, također na betonu. Čilić je slavio s 3-0 u setovima na Australian Openu, Španac je uzvratio s 2-1 u setovima na drugom Masters 1000 turniru sezone u Miamiju, a u ovom meču je Ferrer, trenutno 19. teniser svijeta, nastavio svoj progres u susretima protiv Čilića, savladavši ga u dva seta.

Sve je odredio prvi set u kojem je hrvatski teniser imao svoje prilike, ali ih nije iskoristio. Čilić je već u trećem gemu stigao do dvije break prilike, svoje jedine dvije u meču, no nije ih realizirao. U 11. gemu je Ferrer iznenada stigao do break lopte, iako je Međugorac krenuo s 30-0. No, nakon 30-40 je 20-godišnji Hrvat, najmlađi sudionik glavnog turnira u Cincinnatiju, zabio tri servis winnera.

U tie-breaku je Čilić dva puta imao mini-break prednosti, poveo je s 3-1, a nakon promjene strana kod 3-3 je oduzeo još jedan servis 27-godišnjem Špancu. No, nakon toga je do kraja seta ostao bez poena. Zadnja četiri poena u tie-breaku Čilić je odigrao jako loše, dva puta je izbacivao u veliki aut. Isti mu se scenarij dogodio i prošle sedmice u Montrealu u 1. kolu u tie-breaku protiv Rusa Mihaila Južnija, i tada je imao 4-3 uz dva servisa, samo da bi ostao bez poena. Tada je dobio prvi set, ali je izgubio meč, a ovoga puta je potpuno potonuo nakon prvog seta, kojeg je okončao s 20 neforsiranih grešaka. U drugom setu je Ferrer napravio dva breaka, a Čilić je na Špančev servis uzeo samo četiri poena.

Nakon poraza u 1. kolu Washingtona i Montreala, Čilić je u Cincinnatiju dobio jedan meč, Španca Juana Carlosa Ferrera, ali je zapeo već na njegovom sunarodnjaku Davidu Ferreru, koji će za sljedećeg protivnika imati pobjednika meča između Švicarca Rogera Federera i Argentinca Josea Acasusa.

ATP Masters 1000 Cincinnati, 2. kolo:

Ferrer – Čilić (14) 7-6(4), 6-2