Izrazili želju
0

Federer želi igrati s Martinom Hingis na Olimpijadi

Totalsport
Federer i Hingis (foto: Arhiv)
Federer i Hingis (foto: Arhiv)
Osvajač 16 Grand Slam naslova, švicarski teniser Roger Federer, potvrdio je da bi na Olimpijskim igrama u Londonu mogao zaigrati u mješovitim parovima s umirovljenom sunarodnjakinjom Martinom Hingis.

Nakon što je nekadašnja najbolja svjetska teniserka nedavno u jednom intervjuu ideju o paru s Federerom označila zanimljivom, o istoj se temi u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Cincinnatiju oglasio i "genijalac iz Basela".

"Ako budem igrao mješovite parove u Londonu, to će biti s Martinom Hingis zato što se radi o nevjerojatnoj teniserki i zato što sam trenirao i igrao s njom u prošlosti", rekao je Federer.

"Iako je u penziji, Martina bi mogla barem razmisliti o toj ideji. Nisam još lično razgovarao s njom, tako da ne znam šta misli. Ali, svakako ću je nazvati", dodao je treći svjetski teniser koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlato u paru sa Stanislasom Wawrinkom.

Hingis će sljedeći mjesec napuniti 31 godinu. U karijeri je osvojila pet pojedinačnih Grand Slam naslova, a prvi je put zbog povreda prekinula karijeru 2002. sa samo 22 godine. Vratila se 2006. i napredovala do šestog mjesta na svijetu, ali je u novembru 2007. završila karijeru nakon što je bila pozitivna na kokain na doping-testu.