Nakon poraza
0

Federer: Udarac Đokovića na meč loptu je bio potez očajnika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je propustio dvije meč lopte protiv Novaka Đokovića za ulazak u finale posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Roger Federer izrazio je svoje frustracije na press konferenciji.

"Neobično mi je što moram objašnjavati ovaj poraz. Vratio se, igrao je jako dobro. Nisam igrao baš najbolje na samom kraju susreta, a imao sam ga. Nisam mogao ništa učiniti više od ovoga. Pogodio je onaj nevjerojatan retern i tu se sve promijenilo", započeo je Federer.

"Čudno je to kako se stvari okrenu u sekundi, ali neovisno o tome bio je ovo dobar turnir za mene. Naravno da bih volio da igram finale, ali to je sada iza mene. Moram prihvatiti ovaj poraz i krenuti dalje. Sve sam idealno odigrao do tog trenutka, ali nisam mogao završiti", kaže Švicarac.

Do Wimbledona ove godine Federer nijednom nije ispustio vodstvo od 2-0 u setovima. Prvo ga je Francuz Jo-Wilfried Tsonga okrenuo u Londonu, a sada i Đoković u Flushing Meadowsu.

"Izgubiti protiv nekog na ovaj način je vrlo razočarajavuće jer imate osjećaj da je već u glavi bio poražen. Jedan sretan i spretan udarac je sve to promijenio. To je bio udarac iz očaja čovjeka koji više ne vjeruje da može okrenuti susret", smatra Federer.

"Ja nikada nisam igrao na taj način. Vjerujem da se naporan rad uvijek isplati, stoga mi je jako teško shvatiti kako netko može odigrati onakav udarac na meč loptu", ističe Švicarac.

Prvi put nakon 2002. godine Federer će godinu završiti bez osvojenog Grand Slam turnira, ali unatoč tome Švicarac vjeruje da će se iduće godine vratit jači iz svega toga.

"Definitivno sam imao prilika bolje završiti godinu. Ali, igrao sam četvrtfinale, polufinale i finale na Grand Slamovima. Možda ispada da je ovo bila teška godina s obzirom na neke teške poraze u krucijalnim trenucima, ali sezona još nije gotova. Veselim se onome što još slijedi. Bit ću jako gladan uspjeha iduće godine na Australian Openu. Siguran sam u to jer se već dugo nisam ovako osjećao nakon sezone bez Grand Slam titule", zaključio je Federer.