Tenis
0

Federer: Tsonga me danas impresionirao

Totalsport
Roger Federer i Jo-Wilfried Tsonga (Foto: AFP)
Roger Federer i Jo-Wilfried Tsonga (Foto: AFP)
Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon lagane pobjede 7-5, 6-3, 6-3 protiv Švicarca Rogera Federera. U polufinalu će mu suparnik biti David Ferrer.

Tsonga će peti put u karijeri igrati u polufinalu nekog Grand Slam turnira, a prije pet godina je jedini put u karijeri igrao i finale. Na Australian Openu je tada izgubio od Novaka Đokovića. Također, valja se prisjetiti prošle godine kada je Tsonga u četvrtfinalu propustio čak četiri meč-lopte protiv srpskog tenisera.

"Rezultat je potpuno čist i to zato jer je Tsonga bio bolji od mene u svim segmentima igre. Daleko je bolje servirao, bolje je reternirao. Ja sam tražio ritam cijeli meč, ali bezuspješno. Razočaran sam, stvarno jesam kad na ovakav način izgubim meč", rekao je Federer i dodao:

"No, Tsonga je itekako kriv što sam se tako nemoćno osjećao. On je opasan jer zna stvarati pritisak, uvijek je tu, u napadu. Također, lako se može servisom izvući iz komplikovanih situacija. Stvarno me impresionirao kako je dobro danas odigrao", zaključio je Federer.