Australian Open
0

Federer "slomio" Tsongu za 88 minuta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nevjerovatnom je lakoćom prvi teniser svijeta, Švicarac Roger Federer, deklasirao desetog nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, u polufinalu Australian Opena slavivši 6-2, 6-3, 6-2.

Po dva je puta oduzimao servis Francuzu u prvome i trećem setu, jednom u drugom. Posao je obavio za svega 88 minuta, a Tsonga je bio zaprepašćujuće nedostojan suparnik iako ga je jednom dobio u dvama njihovim međusobnim ogledima.

Na kombinaciju dubokih lopti, teško branjivih winnera u kutove igrališta i promjene ritma u igri Francuz jednostavno nije imao odgovora.

U finalu će Federer u nedjelju imati zacijelo teži zadatak u susretu s petim nositeljem, Britancem Andyjem Murrayjem, kojeg je dobio 2008. u finalu drugog Grand Slam turnira, US Opena. Britanac u međusobnim ogledima trenutno vodi 6-4.

Federer će igrati u nedjelju svoje 22. Grand Slam finale za 16. naslov. Izborio je svoj 18. finale na posljednjih 19 Grand Slam turnira. Jedini mu put to nije uspjelo prije dvije godine baš u Melbourneu, gdje je izgubio polufinale od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića. Srbin je tada u finalu pobijedio upravo Tsongu.

Australian Open, teniseri, polufinale:

Federer (1) - Tsonga (10) 6-2, 6-3, 6-2