Zahvalan na bezuslovnoj podršci
0

Federer se za 30. rođendan zahvalio navijačima

Totalsport
Jedan od najboljih tenisera svih vremena proslavio je u ponedjeljak 30. rođendan, te se video porukom zahvalio svim navijačima koji su ga bezuslovno pratili svih ovih godina.

Zanimljivu priču iznio je Yahoo koji je pronašao podatak da su od 1973. godine, odnosno na posljednjih 119 Grand Slam turnira pobjednici bili svi teniseri mlađi od 30 godina, osim Andrea Agassija (2001. i 2003. Australian Open) i Petea Samprasa (2002. US Open).

Međutim, ta dvojica tenisera nisu imala konkurenciju kakvu danas ima Federer. Naime, Agassi je za svoja dva naslova na Australian Openu morao pobijediti Arnauda Clementa odnosno Rainera Schuettlera, dok je Sampras savladao upravo Agassija na terenima Flushing Meadowsa.

Hoće li Federer uspjeti osvojiti još koji Grand Slam turnir ili će se pridružiti svim onim teniserima koji su nakon 30., prestali biti konkurentni za osvajanje Grand Slam naslova? Federer dosad ima 16 osvojenih Grand Slam turnira što ga čini najuspješnijim teniserom u novoj teniskoj eri.

Federer će ove sedmice nastupati na ATP turniru iz Masters serije 1000 u kanadskom Montrealu gdje će imati priliku osvojiti prvi naslov kao tridesetogodišnjak.